De nieuwe vakman

Alle relevante informatie in één beeld met augmented- en mixed reality technologie

Producten ontwikkelingen volgen zich steeds sneller op. Heb je de vakman net opgeleid is er weer een update of een nieuwe versie gelanceerd. Trainers en opleiders lopen hiermee continue achter de feiten aan.

De ‘nieuwe’ vakman krijgt informatie en instructies via zijn tablet of zijn bril geprojecteerd waarmee efficient zijn werk kan uitvoeren. Maar wat betekent dit voor de manier waarop wij leren en werken? Hoe bieden wij lesstof aan en welke ondersteuning kunnen we de nieuwe vakman we met deze technologie bieden.

Via deze bril worden installatie, inspectie, reparatie en onderhoudsinstructies getoond

 

Wat doet augmented – mixed reality technologie?

AR en MR technologie plaatst de informatie in ons gezichtsveld en kan precies aangeven waar de onderdelen zich bevinden. Daarbij kan het instructies en handelingen projecten die bij de onderdelen horen.

 

Waarom biedt deze technologie zoveel meerwaarde?

Wij mensen zijn beelddenkers! De één meer dan de ander, maar we creëren allemaal een eigen beeld van wat we hebben gelezen of gehoord. Het beeld wordt bepaald op basis van jouw achtergrond, ervaring, setting en gevoel van het moment. Maar die verschillen bij iedereen waardoor het beeld bij iedereen afwijkt. Dat maakt communicatie complex! Het is dus heel lastig instructies of de boodschap over te brengen en gezamenlijk doelen te realiseren. Hierdoor ontstaat vaak tijdens de overdracht van informatie misinterpretatie en fouten.

Een herkenbaar voorbeeld is het uitdaging dat ze bij Ik Hou Holland spelen waarbij één verhaal van de één naar de ander wordt doorgegeven. Uiteindelijk blijft er van het oorsprokelijke verhaal weinig meer over. We kunnen daar niet veel aandoen. Ons brein laat ons regelmatig in de steek en zien wij belangrijke zaken over het hoofd. Handelingen worden soms weken of maanden niet uitgevoerd en moeten ons geheugen aanspreken. Veelal is informatie vervaagd en vallen we terug op onze intuïtie en hier gaat het vaak mis en ontstaan er fouten.

Complexiteit

De wereld wordt complexer en daardoor ontstaan er steeds meer specialismen. Hierdoor gaat communicatie over steeds meer schijven. De meer schijven er nodig zijn de groter de kans op communicatiestoornissen en interpretatieverschillen. Om dit tot een minimum te beperken zullen we kennis op een efficiëntere manier moeten gaan borgen, ontwikkelen en ontsluiten.

Informatiebehoefte

We gaan naar een wereld waarbij relevante informatie op het juiste moment steeds belangrijker wordt. AR technologie plaatst het daarbij ook nog in de juiste context van omgeving en object.

Wat wij vandaag al zien is dat wij informatie gaan verzamelen op het moment dat we het nodig hebben. We begeven ons op Youtube krijgen de informatie in beeld en geluid gepresenteerd. Deze beeldende manier maakt het voor iedereen duidelijk en maakt mensen zonder ervaring en kennis ware experts.

Deze complexiteit en informatiebehoefte krijgen meerwaarde op het moment dat de informatie ook nog een in context wordt geplaatst. Augmented Reality technologie plaatst virtuele geanimeerde content in de context van omgeving en object. Hiermee worden niet alleen fouten voorkomen, maar worden complexe vraagstukken voor iedereen oplosbaar en ontstaan er nieuwe vakmensen.

 

Wij ontwikkelen augmented reality applicaties die uw vakmensen efficiënter laten werken

 

Wij onderzoeken welke processes binnen en buiten uw organisatie efficiënter kunnen inrichten en ontwikkelen hiervoor augmented reality applicaties. Wil u meer weten over hoe wat dat doen, neem dan contact met ons op.

Schermafbeelding 2018-03-12 om 14.57.08
iedereen kan straks een turbo van een auto vervangen

 

%d bloggers liken dit: