Gilde 2.0

The Service Concept Gilde 2.0 

We noemen het ook wel “Het Gemba van TheServiceConcept.com”.

“Daar waar het gebeurt!”

Hiermee krijgen we inzicht in de praktijk en de werkwijzen van de meester, gezel en leerling en gebruiken deze procesgerichte kennis als uitgangspunt voor het visualiseren en digitaliseren van instructies.

Vroeger keken de Gezel en Leerling over de schouder van de Meester mee en leerden zo de kneepjes van het vak. Wij kijken ook mee over de schouder van de meester, maar laten tegelijkertijd een filmcamera draaien en vragen hem het hemd van het lijf bij de handelingen die hij verricht. 

Meester
Inzicht krijgen in de procesgerichte kennis en ervaring van ‘de Meester’

Hiermee krijgen we op een eenvoudige manier een reëel beeld van de functie, opbouw en werking van de wissel en de processen van onderhouds- en inspectieactiviteiten.

Gezel en Leerling leren begrijpen

Hetzelfde proces volgen wij bij de Gezel en Leerling. Hiermee krijgen we inzage in werkwijzen en valkuilen. Zien waar het fout gaat zodat de monteur met de juiste visuele informatie ondersteund kan worden.

GezelLeerling
Inzicht krijgen in de werkwijzen en valkuilen van Gezel en Leerling

(voorbeeld Gilde 2.0 toegepast bij het nastellen van de EBI switch)

Vervolgens worden de handelingen in logische stappen opgesplitst en worden deze gedigitaliseerd en gevisualiseerd. De valkuilen worden benadrukt zodat fouten in het veld voorkomen worden en in de lesstof extra aandacht krijgen.

Tevens worden de benodigde informatiebronnen en functionaliteiten bepaald voor iedere stap in het proces zodat de monteur alleen relevante informatie op het juiste moment (JIT) ontvangt. Niet meer informatie dan nodig.

De Gilde 2.0 methode is breed inzetbaar en kan voor alle scenario’s worden gebruikt.

 

%d bloggers liken dit: