Het Nieuwe Leren

De lesstof overbrengen aan leerlingen, dat kan natuurlijk op 1001 manieren. Je kunt er een heel verhaal van maken, boeken over lezen, maar bewegende beelden zeggen vaak zo veel meer…

Belangrijk is dat we de lesstof overbrengen en zo snel en effectief mogelijk, waarbij niet alleen de leerling, maar ook docenten plezier aan beleven. Game-elementen en een dosis humor maken de lesstof begrijpelijk en kan eventueel direct gekoppeld worden aan voorbeelden uit de praktijk. Een op maat gemaakt beeld doet zoveel meer! Het activeert het brein en laat ze stilstaan, nadenken, lachen, praten, delen…

TheServiceConcept.com ontwikkelt augmented – mixed reality applicaties voor tablets en smart glasses. Wij ontwikkelingen lesmateriaal en denken mee over hoe we met deze technologie lesstof beter kunnen overbrengen. Het bedenken van toepassingen laten we graag aan de experts over. Onze expertise groep bestaan uit leerlingen en docenten.


Techniekdag in de bibliotheek van Vlaardingen

Tijdens de Techniekdag hebben kinderen (en de ouders) hun eigen augmented reality beleving gecreëerd. Zelf markers maken en deze tot leven laten komen met zelf gemaakte filmpje en foto’s. Met deze basis vaardigheden kunnen ze nu zelf aan de slag en hun presentatie en lesmateriaal verrijken met interactieve informatie.

Fam. van Oosstroom: ‘Bjorn en ik (vader) vonden het een hele leuke workshop en hij bedenkt nu al wat hij er mee gaat doen. Ik ben benieuwd!’


Ababil en El Furkun in Schiedam

De kinderen van Islamitische Basisschool Ababil en El Furkan hebben in een workshop zelf de kracht van Augmented Reality mogen ervaren. We hebben nagedacht over toepassingen en ze hebben hun eigen AR beleving gecreëerd.

 


Kleurrijk

Trots om onze applicatie bij docenten en leerlingen onder de aandacht te brengen. Met deze applicatie maak je een reis door het zonnestelsel. Ze reizen met het vliegtuig van verschillende planeten naar de zon.

Tijdens het bezoek aan Kleurrijk in Schiedam proberen we een beter beeld te krijgen over leerplezier, meerwaarde van de applicatie en leerrendement.

Leerdoelen:

  • weet dat de afstanden tussen de planeten heel groot zijn.
  • zich een voorstelling kan maken van de afstand van de planeten tot de zon.


De Peperklip

Anees uit de plusklas van de Peperklip in Schiedam heef zijn voorlopige onderzoeksresultaten gepresenteerd over de impact en effecten van AR en VR in het onderwijs.

In het kader van de werkstukkenwedstrijd georganiseerd door het Iclon Leiden heeft Anees met het onderwerp simulatie in de klas deelgenomen. hierbij heeft hij gekeken wat het leerrendement is binnen de groep door toepassingen als VR en AR. De leerlingen hadden twee maanden de tijd om een zo’n goed mogelijk onderzoek af te nemen. De beste leerlingen werden genomineerd in vijf verschillende categorieën. Anees werd uiteindelijk winnaar in de categorie: doorzettingsvermogen.


De Hoeksteen

Visualisatie technologie zelf ervaren en meedenken over toepassingsmogelijkheden binnen het onderwijs. Deze enthousiasten leerlingen hebben een concept bedacht en gepresenteerd.

Erik Bernard, Senior Beleidsmedewerker Economische Zaken van de Gemeente Vlaardingen, kwam een kijkje nemen en ging met de leerlingen in gesprek.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Petje Af

Testen van de Hololens en input verzamelen van de kinderen van Petje Af Maassluis. Dit zijn ervaringen die je als kind niet zomaar vergeet. Dus het kan zomaar zijn dat we hier een aantal nieuwe collega’s in de dop aan het werk hebben gezien!


Fridtjof Nansen Basis School

Inspiratie en co-creatie met leerkrachten van Fridtjof Nansen Basis School


Themabijeenkomst leerkrachten van het PO en VO

De mogelijkheden zijn legio. De toepasbaarheid lijkt oneindig voor voor leerlingen met leerproblemen, het bieden gelijke kansen voor iedereen en hulp bij beroepskeuze.


Activeer het brein met visualisatie

Interactief en dynamisch trainings- en lesmateriaal


Ervaringen en Reacties van de jeugd en docenten

Tijdens Tech2Do 2017 hadden wij de gelegenheid deze visualisatie technologie bij leerlingen, docenten en trainers onder de aandacht te brengen. De reacties waren lovend en de toepasbaarheid oneindig.


Docenten aan het woord

Tijdens SIKO 2017 hebben wij de gelegenheid gekregen om de nieuwste visualisatie technologie bij docenten onder de aandacht te brengen. De reacties waren lovend en de toepasbaarheid oneindig.

 


 

Voor vragen over interactief en dynamisch lesmateriaal neem dan contact met ons op.

 

logologotech51

 

%d bloggers liken dit: