Oproep om kansen van AR technologie voor (sociale) werkgelegenheid te onderzoeken

In het kader van Sociale Innovatie en Maatschappelijk Ondernemen zijn wij op zoek naar bedrijven, overheden en sociale instellingen die een pilot willen starten.

Daarom starten Stroomopwaarts, TheServiceConcept, SBCM, Cedris en TNO een project om de mogelijkheden van innovatieve technologieën  in de praktijk te onderzoeken.

Wij willen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen met behulp van augmented reality technologie. Met deze technologie projecteren wij instructies over of bij het product ter ondersteuning van het proces. De applicatie wordt ontwikkeld voor de Microsoft Hololens (slimme bril). Wij bieden hiermee gebruikers een skillset waarmee ze zonder relevante training en ervaring productieve medewerkers worden en tegelijkertijd om een efficiënte manier vaardigheden leren.

Een interview met de initiatiefnemers Desiree Curfs en Martijn Bulte van Stroomopwaarts en Averell van den Bos van de TheServiceConcept.com.

Deze innovatie biedt meerwaarde voor overheden, bedrijven en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
De instructies bestaan uit 3D modellen, gesproken teksten en animaties.

Bij het samenstellen van de instructies en het ontwikkelen van de applicatie moeten we er zeker van zijn dat de gebruikers de instructies begrijpen. Als de instructies niet duidelijk zijn hebben wij ons werk niet goed gedaan. Het uiteindelijk doel is dat er veilig en foutloos gewerkt wordt en deze mensen als volwaardige medewerkers worden beschouwd.

Voorbeelden van (de)montage instructies

Stroomopwaarts | de sociale diensten van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam en de sociale werkvoorzieningen. Wilt u meer informatie over dit initiatief neem dan contact op met Martijn Bulte via m.bulte@stroomopwaarts.nl of 010-2465555
TheServiceConcept.com | efficiënter met visualisatie technologie. Voor meer informatie of voorbeelden neem dan contact met ons op!
%d bloggers liken dit: