tramreiziger sneller op weg met deurstoringen app

Binnenkort is het voor reizigers niet meer nodig om lang te wachten als zich een deurstoring voordoet. Waar voorheen de technische dienst ingeschakeld moest worden kan nu de trambestuurder zelf de storing verhelpen.

Trambestuurders rijden volgens een strak schema en een deurstoring kan veel stress met zich meebrengen. Reizigers wil je niet laten wachten en zo snel mogelijk naar de plaats van bestemming brengen.

De RET heeft TheServiceConcept.com gevraagd een applicatie te ontwikkelen die de trambestuurder stap voor stap begeleid bij het verhelpen van de storing. Dat is nog niet eenvoudig, want ieder tramtype heeft zijn eigen scenario welke ook nog eens per deur kan verschillen.

Om de trambestuurder optimaal te bedienen is er gebruik gemaakt van Augmented Reality technologie. Deze technologie stelt ons in staat om informatie in de juiste context te plaatsen, waarmee de kans op fouten aanzienlijk wordt gereduceerd. Tijdens het doorlopen van de stappen wordt virtuele informatie in de vorm van 3D animaties getoond.

Impressie lancering RET deurstoringen app

RET deurstoringen app
succesvolle oplevering van de applicatie

Na een succesvolle testperiode zal de app uitgebreid worden met andere storingen en remote assistance. Hiermee kunnen experts op afstand meekijken en virtuele informatie toevoegen zodat de trambestuurders nog beter begeleidt worden.

Wij zijn er trots op dat de RET voor de ontwikkeling van de applicatie voor TheServiceConcept.com heeft gekozen. Wij hebben van de RET de ruimte gekregen om volgens de Gilde 2.0 methode te werken. Hiermee werden wij in staat gesteld om in de huid van leermeester en trambestuurder te kruipen. Zij zijn actief betrokken bij de ontwikkeling waardoor we hun kennis en ervaring in de applicatie hebben kunnen verwerken. Hierdoor hebben we ervoor kunnen zorgen dat de applicatie op de behoefte aansluit en direct ingezet kan worden.

De communicatie is altijd heel transparant geweest. Door rechtsreeks met de eindgebruikers in gesprek te gaan, zijn wij te weten gekomen hoe het echt zit. Wij hebben hiermee inzicht gekregen in de uitdagingen waarmee zij dagelijks te maken krijgen. Ook nu de app is opgeleverd staat transparantie nog steeds voorop. Tijdens het gebruik van de app wordt er aan de achterkant een logfile gevuld met gebruiksinformatie. Deze logfile zullen we gebruiken om met de trambestuurder in gesprek te gaan zodat we de app verder kunnen optimaliseren.

TheServiceConcept kwam er tijdens de gesprekken met trambestuurders achter dat er geen eenduidige werkwijze was en de theorie sloot niet altijd even goed aan op de praktijk. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de applicatie niet alleen ingezet kan worden tijdens tramritten, maar ook voor trainingsdoeleinden. Via het e-learning-platform van aNewspring is de training opgenomen en kan er gebruik gemaakt worden van de RET deurstoringen applicatie.

%d bloggers liken dit: