tramreiziger sneller op weg met deurstoringen app

Tramreizigers hoeven binnenkort minder lang te wachten als zich een deurstoring zich voordoet. Waar voorheen de technische dienst ingeschakeld moest worden kan nu de trambestuurder zelf de storing verhelpen.

Trambestuurder rijden volgens een strak schema en een deurstoring kan veel stres met zich meebrengen. Reizigers wil je niet laten wachten en zo snel mogelijk op de plaats van bestemming brengen.

De RET heeft TheServiceConcept gevraagd een applicatie te ontwikkelen die de trambestuurder stap voor stap begeleid bij het verhelpen van de storing. Dat is nog niet eenvoudig want ieder tramtype heeft zijn eigen scenario dat ook nog eens per deur kan verschillen.

Om de trambestuurder optimaal te bedienen is er gebruik gemaakt van Augmented Reality technologie. Deze technologie stelt ons in staat om informatie in de juiste context te plaatsen. Tijdens het doorlopen van de stappen worden er virtuele informatie in de vorm van 3D animaties getoond. Door augmented reality toe te passen worden fouten voorkomen.

RET deurstoringen app
succesvolle oplevering van de applicatie

Na een succesvolle testperiode zal de app uitgebreid worden met andere storingen en remote assistance. Hiermee kan de technische dient op afstand meekijken en de trambestuurder met virtuele elementen nog beter begeleiden.

Wij zijn trots dat de RET voor de ontwikkeling van de applicatie gekozen voor TheServiceConcept. We hebben van de RET de ruimte gekregen om volgens Gilde 2.0 methode te werken. We hebben vanaf het begin de leermeesters en trambestuurder centraal gezet. Zij zijn actief betrokken bij de ontwikkeling waardoor we hun kennis en ervaring in de applicatie hebben kunnen verwerken. Hierdoor konden we ervoor zorgen dat de applicatie op de behoefte zou aansluiten en direct ingezet kon worden.

TheServiceConcept kwam er tijdens de gesprekken met trambestuurders achter dat er geen eenduidige werkwijze was en theorie sloot niet altijd even goed op de praktijk aan. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de applicatie niet alleen ingezet kan worden tijdens tramritten, maar ook voor trainingsdoeleinden. Via het e-learning-platform van aNewspring is de training opgenomen en kan er gebruik gemaakt worden van de RET deurstoringen applicatie.