Kennis delen om ‘nieuwe’ kennis te vergaren

Relevante informatie op het juiste moment. De jeugd van vandaag leert niet meer uit boeken, maar leren van Youtube filmpjes en zoeken de informatie op die ze op dat moment nodig hebben. Het beeldmateriaal zijn helder, ze kunnen er direct naar handelen en maakt ze ware experts. Belangrijker nog waarom zou je het allemaal opnieuw uit zoeken als iemand dat al eerder uitgezocht heeft. Het meest bijzondere aan de jeugd is bereidwilligheid om de kennis en ervaringen de te delen met anderen. De oudere generatie zou dit niet zomaar doen. Het is tenslotte waar jij je in onderscheid.

Deze manier van en kennisdeling en transparantie heeft bestaande businessmodellen door elkaar geschud, maar het heeft ook weer tot nieuwe businessmodellen geleid. Voor veel bedrijven is dit moeilijk te accepteren en weten daar niet goed in te spelen op deze veranderingen.

Wij zijn ook van mening dat je niet zomaar al je kennis beschikbaar moet stellen. Tenminste onze stelling is dat je kennis ter beschikking moet stellen alleen als je er zelf ook wijzer van wordt. Het delen van kennis moet van leiden tot onderscheidend vermogen, toegevoegde waarde, meer loyaliteit, het verrijken van data, co-creatie, innovatie en cross- en upselling.

Kennisdelen via Youtube stel je in feite de informatie ter beschikking zonder dat je er iets voor terugkrijgt. Wellicht een tevreden klant of concurrent, maar dat kan je niet meten en weten. Wij vinden dat je kennisdeling moet gebruiken om meer te weten te komen over de klant, je product of dienst. Zo vergaar je ‘nieuwe’ kennis.

Daarnaast zijn er verschillende manieren om kennis te delen. Als je kennis deelt op een gestructureerde en veilige manier kan je concurrentie er geen vat op krijgen. Daarnaast zal je zien dat de informatie zo snel gaat dat de informatie die ze bemachtigen per definitie achterhaald is.

Een hele andere manier je klanten te leren en nieuwe kennis te vergaren en je product en dienst verder te optimaliseren. Heeft jullie bedrijf veel kennis in huis waar u meer uit wil halen? Wij helpen u graag bij het meedenken en opzetten van nieuwe verdienmodellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: