VR toolbox

Ontdek onveilige situaties op de virtuele bouwplaats

VR toolbox lesmodule

De VR toolbox is een VR game waarbij gebruikers zich begeven op een virtuele 3D bouwplaats en op zoek gaan naar 49 onveilige situaties. Eenmaal een onveilige situatie gevonden dien je het gevaar de classificeren en aan te geven hoe er gehandeld moet worden. Voordat je op zoek gaat krijgen gebruikers / personeel / studenten een virtuele training. De game bevat animaties, quiz en een scorebord en ondersteunt 3 talen met geschreven en gesproken teksten. Daarnaast kan je virtueel vallen dat je het gevoel geeft aslof je echt van hoogte valt. Als de training volledig wordt doorlopen ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname met het aantal onveilige situaties dat je hebt gevonden.

Promotievideo VR toolbox

Na de training zullen de bouwmedewerkers en leerlingen gevaren sneller herkennen en weten hoe ze moeten handelen als ze onveilige situaties tegen komen. Dit heeft als gevolg:

  • Minder verwondingen/doden en bedrijfskosten
  • 75% efficiënter leren vs traditioneel training (5%)
  • Risicoloze realistische gevarensimulatie
  • Inclusieve kennisontwikkeling van buitenlandse medewerkers en minderheidsgroepen
  • Minstens de helft minder trainingstijd
  • Leeranalyses en opleidingsinzichten
  • Zelfstandig leren en minder afhankelijk van beschikbaarheid leraren en leermeesters

Van de praktijk, voor de praktijk

De app wordt in drie verschillende talen aangeboden, zodat hij beter inzetbaar is. De applicatie wordt op dit moment uitgebreid in praktijk getest bij tientallen bouwbedrijven. Uiteindelijk is de module gratis te verkrijgen voor leden van Bouwend Nederland, de bril kost 350 euro inclusief BTW. Afnemers krijgen er een gratis videotraining bij.

Werking VR toolbox

Virtuele bouwplaats

De VR Toolbox is een applicatie voor op de Oculus Quest 2 – consumenten versie – waarmee gebruikers in een 3D omgeving kennis opdoen over (specifieke aspecten van) de bouw. De lesmodule bevat veel interactie, animatie en game-elementen. Je bent echt in gevaar. Aan het einde van de module krijgt de gebruiker een overzicht te zien welke gevaren zijn herkend, hoe is gehandeld en welke elementen er over het hoofd zijn gezien. Vervolgens krijgt de gebruiker te zien en voelen wat er gebeurt als het mis gaat.”

VR toolbox in het nieuws

Podcast: wat als er een betonnen muur op je collega valt?Veiligheid op de (virtuele) bouwplaats

Honderden leerlingen en bouwmedewerkers hebben de VR toolbox ingezet om meer bewustwording te creëren over veiligheid op de bouwplaats.

VR toolbox in de praktijk

We maken leren leuker73% van de leerlingen waardeert de technologie met een 8 en hoger en hetzelfde percentage geeft aan de lesstof langer te onthouden. Daarnaast combineren we Virtual Reality met leren en gaming. Hiermee creëren we een betere aansluiting met belevingswereld van jongeren.

Betere aansluiting met de praktijk – Met leerlingen, docenten en bedrijven ontwerpen we de Virtual Reality toepassing en verkorten we opleidings-, trainings- en inwerktijd.

Dag van de veiligheid
Bewust Veilig – Iedere dag

Meer vertrouwen bij leerlingen 83% van de leerlingen geeft aan dat middels Virtuele Leermeester zelfstandig werkzaamheden durven uit te voeren. 64% laat betere leerprestaties zijn ten opzichte van bestaand lesmateriaal

Toegang tot een virtuele praktijkruimte voor iedereen – Iedereen heeft hiermee toegang tot de virtuele praktijkruimte en zijn niet meer afhankelijk van fysieke locatie, machines en gereedschap. Als je een bril met software hebt kunnen de leerlingen zelfstandig vanaf de thuis op de bank, op werk, in het klaslokaal, buurthuis, waar dan ook, lessen volgen.

Meer informatie over onze projecten:

Voor vragen neem contact met ons op:

%d bloggers liken dit: