Kennis als verdienmodel

Hoe kunnen wij onze kennis inzetten als verdienmodel. Voor mijn werk heb ik de hele wereld over mogen reizen en veel fabrieken gezien. Waar ik ook kwam werden kwalitatief hoogstaande producten gemaakt. De conclusie was steeds dat het onderscheidend vermogen van Europese producten steeds minder in de kwaliteit van de producten zit.

Maar hoe kunnen Europese fabrikanten zich dan onderscheiden ten opzichte van zijn concurrenten in offshore landen. Over het algemeen wordt er gezegd dat Europese fabrikanten veel meer kennis in huis hebben. Ik geloof ook dat het waar is, maar wat doe je met deze kennis? Als bedrijf wel kenbaar maken dat wij veel kennis in huis hebben, maar je wilt het niet allemaal delen. Stel dat onze concurrentie er gebruik van maakt en ons gaat kopieren is dan de uitleg.

Wij hebben onderzoek gedaan naar deze dilemma’s en menen hier een antwoordt op te hebben. Wij geloven namelijk dat kennisdeling tot nieuwe kennis leidt. Wij geloven ook in contact staan met de gebruiker en van hem / haar te leren door het gebruik van de applicatie en zijn feedback. Wij geloven ook dat kennisdeling leidt tot een hogere loyaliteit van de klant. Wij geloven ook dat kennis delen leidt tot het vergaren van nieuwe kennis, dat weer leidt tot nieuwe inzichten. Dit zal leiden tot nieuwe innovaties .  en de kans continue kleine verbeteringen aan je product door te kunnen voeren.

Onze applicaties delen kennis op een gestructureerde manier die de klant maximaal ondersteunt bij activiteiten gekoppeld aan het product, maar niet alle kennis vrijgeeft. Of het nu op de bediening gaat, installatie, onderhoud of reparatie, dat maakt niet uit. De applicatie wordt dan hiermee een verlengstuk van je product(range). Wij maken de applicatie alleen toegankelijk voor uw klanten en niet voor uw concurrenten. Sterker nog, als u in contact blijft en zijn feedback omarmt zult u altijd de concurrentie voorblijven.

Door de kennis visueel te maken en informatie in context te plaatsen worden taalbarrières weggenomen en kan de applicatie internationaal ingezet worden. Deze manier van kennisdeling maakt producttraining minder relevant en ondersteunt ook je dealernetwerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: