Wij vergeten veel!

In meer of mindere maten vergeten wij soms cruciale handelingen uit te voeren. Hoe goed wij ook getraind zijn en hoeveel ervaring we ook hebben. Uit onderzoek van een opleidingsinstituut blijkt ook dat er op de examendag een slagingspercentage was van 94% en deze na 3 weken lag op 60%.

Wat kan je dan doen? Meer opleidingen en trainingen? Dat is niet wenselijk omdat dit ten kosten gaat van de effectieve werktijd. Daarnaast verandert er zo veel in vaak korte tijd dat je meer in de schoolbanken zit dan aan het werk bent. Misschien meer specialisme ontwikkelen? Hoe koppel je deze vervolgens weer aan elkaar. Het mooiste zou zijn als je je medewerkers een groter brein aan kan meten. We moeten accepteren dat we zaken vergeten.

In onze applicaties stoppen wij veel procesgerichte kennis die monteurs zodat hij minder training nog heeft, maar minder vragen hoeft te stellen aan de servicedesk. Uit onderzoek blijkt ook dat er veel repeterende handelingen verrichten en vragen stellen die door de fabrikanten niet goed ondersteunt worden. Iedere monteur stelt vaak dezelfde vraag die vaak per monteur beantwoordt moet worden. Dit kost natuurlijk onnodig veel tijd. Wij brengen deze handelingen en vragen voor u in kaart. Indien nodig gaan wij hiervoor de klant en praten met gebruikers en monteurs zodat we zijn vragen goed begrijpen.

Wij hebben niet de illusie om alle vragen af te vangen. Wij streven naar 75% van de vragen die via onze applicatie beantwoordt moeten kunnen worden. Eventueel ondersteunen wij Remote Assistence. Hierbij kan de servicedesk meekijken met de monteur in het veld, zodat de werkzaamheden snel en accuraat opgelost kunnen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: